torstai 2. heinäkuuta 2009

Votkaa




Mistä lienee tämmöinenkin idea päähäni poksahtanut, mutta päätin sitten kokeilla maustaa vodkaa. Taisi olla joku kirja jonka lainasin kirjastosta, jossa oli appelsiinilikööriä väsätty. Tuli mistä tuli, pääasia on että viina maustuu.

Pullollisesta (0,7l) saa kivasti kahta eri makua, joten valitsin makuaineiksi inkiväärin ja mustikan. Havaitsin että 120g tuoretta inkivääriä tuottaa 100g inkivääriraastetta.



Rainbown hapankaali tulee tosi mainioissa lasipurkeissa, jotka tässäkin projektissa toimivat erinomaisesti. Laitoin ensin 100g mustikoita, mutta kaadettuani vodkan päälle olin sitä mieltä että niitä on liian vähän, joten laitoin lisää.



Vodkana käytin englantilaista viidesti tislattua Finsbury vodkaa. Alkon informaation mukaan se on neutraalin makuista ja halpaa. Jälkimmäinen ominaisuus saattoi vaikuttaa ostopäätökseen. Oli kyllä neutraalin makuista, sanoisinko jopa mautonta.



Purkkeihin siis vaan votkat päälle, pieni ravistus ja sitten jääkaappiin odottamaan. Jos ne siellä pari viikkoa sais kypsyä. Makutestejä tulee tietysti tehdä jotta voidaan seurata kypsymisen etenemistä. Resepti tähän saakka:


Inkiväärivodka

120g tuoretta inkivääriä
3,5dl vodkaa

Inkivääri kuoritaan, raastetaan ja laitetaan lasipurkin pohjalle. Kaadetaan vodka päälle. Kansi suljetaan, ravistetaan kunnolla ja laitetaan jääkaappiin maustumaan.

Mustikkavodka

200g pakastemustikoita
3,5dl vodkaa

Kuten yllä, mutta mustikoita ei kuorita eikä raasteta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jääkaappiin? Me ollaan pidetty ihan vaan huoneen lämmössä ja on toiminut hunaja, chili ja appelsiini :)

sannJ

Riha kirjoitti...

Ensimmäisen viikon jälkeinen makutesti kertoi että mustikka toimii aika kivasti ja inkivääri on todella jyrkkä. Mustikkaisuutta sais olla vähän lisää ja inkivääristä olis kiva saada enemmän makua ja vähemmän tulisuutta.

Huoneenlämpö on varmaan ihan hyvä, marjat on aika hyvässä säilössä 40-volttisessa viinassa. Mie pistin jääkaappiin kun siellä oli niille sopiva kolo.