torstai 16. heinäkuuta 2009

Makkaroita

Omenapossumakkarasta on tullut kestosuosikki. Tällä kertaa lihaksi meni alennuskassleria 1600g ja kylkiviipaleita 300g, 100g kuivattuja omenoita, 1 litra omenamehua keitettynä puoleen litraan (1 dl jäi yli), 120g korppujauhoja 2rkl suolaa, 2tl mustapippuria ja 1/2tl rosmariinia. Hyviä oli, erityisesti grillattuna ja tökättynä madeirasinappiin. Rosmariini ei meinannut löytyä, sitä voi laittaa huolettomammin.

Uutena tuttavuutena feta-pinaatti-kana.


750g kanaa
150g pussillinen pakastepinaattia
50g fetaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl meiramia
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Kana jauhettiin karkealla terällä. Pinaatti sulatettiin ja puristeltiin kuivaksi. Feta murennettiin, valkosipuli murskattiin ja kaikki sekoitettiin taikinaksi, josta tehtiin makkaroita.


Näistä tuli vähän kuivia. Ei paljon, mutta vähän. Fetaa (jonka määrä on tuplattu alkuperäisestä reseptistä) oli liian vähän ja se ei maistunut, mutta se saattoi johtua siitä että käytössä oli pehmeää salaattifetaa, eikä kovaa, murenevaa terävänmakuista sorttia. Kehityskelpoinen, mutta mureutta kaipaa kyllä, kenties rasvan määrää lisäämällä.

Käytin makkaroiden keittämiseen uutta menetelmää (engl. poaching) jossa valmiit makkarat laitettiin kylmään veteen ja vesi lämmitettiin rauhallisesti 85-asteiseksi. Sitten vesi kaadettiin pois ja makkaroiden annettiin jäähtyä 10 minuuttia, jonka jälkeen ne huuhdeltiin puhtaiksi ja laitettiin jääkaappiin. Toimi mielestäni paljon paremmin kuin keittäminen, sillä makkarat eivät uhanneet halkeilla ja pysyivät rullalla paljon paremmin. Tämän menetelmän huonona puolena on tietysti se että se vaatii ison kattilan jonne kaikki makkarat saa yhdellä kertaa, tai sitten koko prosessi pitää aloittaa alusta. Olen tyytyväinen Clasulta ostamaani 10 litran kattilaan.

Ei kommentteja: