perjantai 10. heinäkuuta 2009

Tilamaitoa


Helsingistä saa näköjään tilamaitoa ja se on vielä luomua kaiken lisäksi. Seuraavaa juustoprojektia varten hain viisi litraa pastöroimatonta ja homogenisoimatonta lehmänmaitoa joka oli vasta lehmästä poimittua. Rasvaprosentiksi veikattiin neljää.

Maito maistuu mahtavalta, ei ollenkaan niin rasvaiselta kuin täysmaito. Viiden litran kanisteri tuli varattua lähes kokonaan juustonvalmistukseen, joten varsinaiseen maidon maisteluun ei jäänyt kuin muutama lasillinen.

Siltä varalta että jotakuta muutakin kiinnostaa, niin maitolähde oli siis Bisa Gård (Nurmimäentie 16, Vantaa, 09-876 4768). Lehmät lypsetään neljän jälkeen. Oma astia mukaan. Hintaa oli 90 senttiä per litra, mikä on mielestän varsin kohtuullista luomumaidosta.

Ja ei, tilamaito ei ole ruskeaa. Tilamaitokaakao sen sijaan on, ja sen lisäksi tosi hyvää. Jos on kutina makealle kaakaolle.


Tilamaitokaakao

1 mukillinen tilamaitoa
1 tl kaakaojauhetta
1 tl siirappia

Siirappi ja kaakaojauhe sekoitetaan mukissa tahnaksi. Maito lisätään ensin tippa kerrallaan jotta seos pysyy tasaisena. Kun tahnasta on saatu aikaan nestettä, lisätään loput maidosta. Maito voi olla kylmää tai kuumaa.


Helpommaks ei voi mennä. Tai voi, mutta sitten puhutaan kaakaojuomajauheista. Aika herkku kaakao tuli. Täyteläinen olematta tuhdin rasvainen, ja makea olematta äitelä.

2 kommenttia:

Lita kirjoitti...

Mulla on agavesiirappia. Voiskin kokeilla siitä kaakaota - jotenkin oon vähän vieroksunu tumman siirapin aromia kaakaossa vaikka toimiihan se. Mut ihan hyvä tulee kun sekoittaa sokeria ja kaakaota ja niin vähän maitoa että saa tahnan aluksi... Vois kuvitella että joku tila myis vuohenmaitoa. Tai sitten ei. Sorry, rambling. Väsyttää.

Antti Nykänen kirjoitti...

Viikin koetilalta saa vuohenmaitoa