lauantai 4. heinäkuuta 2009

BhatturaJääkaapissa oli jäljellä paneer saagia, rasamia ja riisinjämät, joten intialaista pöperöä piti jatkaa jollain. Ja leipähän on siihen hommaan ihan omiaan. Garam Masala -blogista löytyi kiinnostava resepti uppopaistetulle bhattura-leivälle, joten päätin kokeilla sitä.

Koska vahvasti epäilin ovatko uppopaistetut leivät kovin hyviä kauaa paistamisen jälkeen, päätin tehdä vain puolikkaan annoksen. Itselleni ominaisen pöhelöön tapaani unohdin kokonaan suolan, mutta hyvää tuli silti. Ajwainin tilalla käytin myös jeeraa, kun sitä ei tarvinnut lähteä ostamaan.

Minä halusin leipää heti, joten en antanut taikinan myöskään levätä yön yli vaan paistoin yhden leivistä heti taikinan tekemisen jälkeen. Loput taikinasta jätin odottamaan huomista, katsotaan onko lopputuloksella eroa.

Minun leipäni oli noin sentin paksu ja 15cm leveä. Keitin sen 160-asteisessa öljyssä. Se pullistui paistuessa keskeltä kuplaksi mutta jäi reunoilta kiinteäksi. En tiedä onko näin tarkoitus käydä. Maistuva leipä joka tapauksessa ja sopi intialaiseen annokseeni kuin nenä päähän.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Hienoa, etta bhatturoista tuli hyvia!

Ihmettelit noita kiinteita reunoja... mies tassa neuvoo, etta taikina kannattaa jattaa viela pidemmaksi aikaa ennen paistoa, koska taikina ei ilmeisesti ollut viela taysin valmis. Toivottavasti ensi kerralla tulee viela parempia. :)