torstai 16. heinäkuuta 2009

Juustonmaistajaiset

Halloumi pääsi sitten grillille (ja pannulle) ja feta #1 salaattiin.

Halloumi paistuu kuten kuuluukin. Se on hieman pehmeämpää kuin kaupasta ostettu ja erityisesti grillissä muutti muotoaan tehokkaammin. Maku vastaa sen verran oikeaa halloumia kuin voi odottaakin ottaen huomioon että tämä on valmistettu 100% lehmänmaidosta. Kaupan halloumi oli täyteläisempää ja vivahteikkaampaa.

Ainoa oikea ongelma kuitenkin oli liiallinen suolaisuus. Vaikka kaupan halloumi on suolaista, on tämä vielä huomattavasti suolaisempaa, jopa niin paljon että sitä ei muutamaa suupalaa enempää tehnyt mieli. Tämä siis sen jälkeen kun halloumi oli huuhdeltu suolaliemestä tultuaan. Koetin tänään vielä liottaa vedessä vähän aikaa ennen paistamista ja se jonkin verran kyllä auttoi. Laitoin loput halloumit suolattomaan veteen. Katsotaan mitä tapahtuu.

Feta on hyvää ja fetamaista. Odotan innolla että miten se lähtee tästä ikääntymään. Nyt se on sellaista salaattifetan kaltaista, pehmeää ja vähän mietoa. Rakenne on kuitenkin selkeästi sitä mitä tavoiteltiin. Tähän olen tosi tyytyväinen. Kunhan nuo tuosta ehtivät vähän varttua, niin voi vertailla satseja 1 ja 2 keskenään, josko menetelmillä on jotain eroa.

Feta ei ollut liian suolaista kunhan siitä huuhtaisi suurimmat suolaliemet pois ennen käyttöä. Loistava salaatti tuli tomaateista, tuoresipulista ja fetamuruista.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Onneksi olkoon! Voitit blogini arvonnassa. Lahettaisitko kotiosoitteesi minulle, niin saan paketin matkaan. :)

Anna (Garam Masala)

http://annagaram.vuodatus.net

Anna kirjoitti...

Kiitos osoitteesta. Olen poistanut kommenttisi, ei huolta!

Tassa saattaa kestaa pari viikkoa ennen kuin paketti saapuu - olen pyytanyt aitiani toimittamaan paketin Suomessa, silla han on tulossa taalla elokuun alussa kaymaan. Intialainen postilaitos kun on vahan mita on, siihen ei ole luottaminen. Mutta kylla se sielta tulee :)

Noista mausteista viela. Ajwain on sellaista pienta siementa, vahan jeeran nakoista. Sita kaytetaan varsinkin intialaisissa leipataikinoissa, mutta myos muissa ruoissa. Se kuulemma on ruoansulatukselle hyva, ja siksi sita lisataan raskaisiin leipiin, kuten noihin bhatturoihin.

Hing on toiselta nimeltaan asafoetida ja suomeksi hajupihka. Se on sellaista vahvalta tuoksuvaa jauhetta - mielestani tuoksuu hyvalta mutta monet ei tykkaa sen tuoksusta. Se maistuu myos vahvalta eli sita kannattaa lisata vain ripaus. Sita lisataan erilaisiin kasvisruokiin alussa oljyyn samalla kun lisataan jeera, ja senkin vaikutus on ruoansulatuksen edistaminen.

Asafoetidaa saa ainakin Punnitse ja saasta-kaupoista ja ajwainia voisi yrittaa etsia Hakaniemen etnisista marketeista.

Ei nuo pakollisia ole, mutta autenttinen lisa :)