keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Makkaraa!



Jassoo. Polttareista on selvitty. Ehtis kenties jossain vaiheessa rustaamaan tännekin raporttia. Kiireellisemmät asiat kuitenkin painaa päälle, tässä tapauksessa makkarat. Päätettiin nimittäin tehdä kyrsät itse. Allekirjoittaneen toinen kerta makkarantekopuuhissa ja taas oli kivaa ja yllättävän helppoa. Tällä kertaa tähtäimessä olivat Chorizo-makkarat.



Hommahan lähti käyntiin siten että hankittiin Hakaniemen hallista lihaa. Reinin lihan myyjät eivät vaan lakkaa loistamasta hyvällä asiakaspalvelulla ja asiantuntevuudella. Jos olisin rikas mies, ostaisin kaiken lihani sieltä. Mutta en ole, joten ostin vain 700g possunniskaa ja maksatin senkin kauniilla keittiökumppanillani. Loput ainekset tarjosi S-market.



Kun kamat oli kasassa, ruvettiin pilkkomaan. Reseptin mukaisesti sipuli hienonnettiin ja paistettiin, valkosipuli ja chilit jätettiin kypsentämättä. Niskapalan pilkoin pieniksi ja ajoin lihamyllyn lävitse. Sitten massaan sekoitettiin kaikki ainekset ja kiskottiin se toisen kerran myllyn lävitse. Ihan tasaista puuroa ei vielä tullut, mikä oli tarkoituskin. Viiniä lorauttelin sitten jälkikäteen lisää kun taikina vaikutti kovin jämäkältä. Kaikkiaan sitä meni tähän satsiin kolme desiä, josta iso osa poistui makkaroista paistettaessa. Iso osa myös poistui jäljellejääneistä makkaroista kun ne odottelivat seuraavaa aamua jääkaapissa. Onpahan marinoitu.



Sitten kun massa oli valmis, viriteltiin lihamyllyn makkarasuppilon päälle possunsuoli (Joka muuten oli tilattu Chef Wotkinsilta, jotka toimittivat sen tunnelin S-marketin tiskille kahden päivän varoitusajalla) ja ruvettiin pakkauspuuhiin. Meitä oli vain kaksi, joten homma ei sujunut aivan yhtä mallikkaasti kuin kolmella hengellä, jolloin yksi voi veivata, toinen täyttää myllyä ja kolmas muotoilla makkaroita. Saatiin kuitenkin aikaan kaksi komeata pötköä XL-luokan chorizoa, joka täyttöprosessin jälkeen rullailtiin pienemmiksi makkaroiksi.




Se oli sitä myöten valmista settiä. Ruoka-annokseksi asti valmistuakseen nämä herkut piti vielä paistella pannulla ja laittaa kaveriksi perunamuussia ja porkkanaraastetta. Ei mitään hajua miten chorizomakkaroita pitäis traaditionaalisesti syödä, mutta hyviä olivat näin. Melko ärtsyn chilisiä olivat kyllä, joten ensi kerralla voisi jättää muutaman chilin pois, taikka paistaa niitä hetken pannulla sipulien kanssa.





Chorizo-makkarat

700g possunniskaa
200g possun kylkeä
6 tuoretta thaichiliä, siemenet poistettuna
7 valkosipulin kynttä
3 rkl paprikajauhetta
2 sipulia hakattuna ja kuullotettuna
1 rkl suolaa
2 dl punaviiniä

possunsuolta

Lihat jauhetaan. Chili ja valkosipuli silputaan. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja tehdään makkaroiksi.

Ei kommentteja: