perjantai 12. syyskuuta 2008

Ribsit ja hapankaalilisuke

Päätin tehdä illanistujaisiin jotain kivaa sapuskaa. Pastanjauhannassa mainitut omenasiideriribsit kuulostivat erinomaisilta. Ribsejä ei olekaan tullut tehtyä pitkiin aikoihin.

Kyljen kaveriksi kaivataan vielä jotain muuta ja tänään se sai olla hapankaalia. Olen tykästynyt Hakaniemen hallin hapankaaliin, mutta voisi kokeilla ehkä joskus jotain muitakin lafkoja, ihan testailumielessä. Hapankaalini valmistin seuraavasti.


Hapankaalilisuke

n. 5dl hapankaalia
1 iso sipuli
2,5 dl valkoviiniä
3 laakerinlehteä
6 katajanmarjaa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen

Sipuli viipaloidaan ohuiksi suikaleiksi, jotka kuullotetaan voissa. Sekaan laitetaan mausteet ja hapankaali. Käännellään kuumalla pannulla sen aikaa että kaalikin saa hieman väriä. Ei kuitenkaan ruskisteta. Lisätään viini, sekoitetaan hyvin, otetaan virta levyltä pois ja annetaan jäähtyä. Annetaan maustua vaikka seuraavaan päivään jos on kärsivällisyyttä.


Minulla ei ole, joten oma kaalini saa maustua ainoastaan kuutisen tuntia. Hyvää se on silti. Jotenkin tätä tehdessä tuntuu siltä että sitä voita voisi kiskoa sinne kaalin sekaan ihan niin paljon kuin vaan ehtisi ja sotku vaan paranisi koko ajan.

Ribsikastikkeen valmistin muuten samoin kuin ohjeessa käskettiin, mutta terästin omani valkosipulilla.


Omenasiiderikastike ribseille

1 tlk (0,5l) omenasiideriä
1/2 (pientä) sipulia
1 thai-chili siemenineen
2 valkosipulinkynttä

Sipuli, valkosipuli ja chili silputaan hienoksi ja laitetaan kattilaan siiderin kanssa. Keitetään, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Lisätään loput ainekset, kiehautetaan ja annetaan jäähtyä.

Ei kommentteja: