maanantai 8. syyskuuta 2008

Salvia-sitruunamaksa


Pateesta jäi yli kimpale maksaa, joten tämän päivän ruokalistalla oli maksapihvejä. Ensimmäinen kerta kun teen maksapihvejä enkä jauhemaksapihvejä ja täytyy sanoa että olin kyllä erittäin tyytyväinen.

Maksapihvien kanssa oli porkkanaraastetta, perunamuusia ja paistettua sipulia sekä tietysti puolukkasurvosta. Sipulia paistaessani heitän yleensä mukaan hyppysellisen sokeria ja lorauksen etikkaa, mutta maksan kanssa olisi ehkä pitänyt pysyä puristisella voita-ja-sipulia -linjalla.

Resepti löytyi Reinin Lihan tiskiltä Hakaniemen hallista, ja he ovat ystävällisesti laittaneet sen verkkoonkin.


Salvia-sitruunamaksapihvit

ohueksi leikattua maksaa
vehnäjauhoja
voita
1tl salviaa
1tl sitruunan kuorta
1 valkosipulinkynsi

Maksapalat pyöritellään vehnäjauhoissa ja laitetaan odottamaan. Voi kuumennetaan pannulla kuplivaksi, muttei ruskisteta. Voihin sekoitetaan salvia, sitruuna ja valkosipuli ja annetaan maustua muutaman sekunnin verran. Lykätään maksaviipaleet pannulle ja annetaan paistua pari minuuttia per puoli. Tarjoillaan heti.


Jauhoista huolimatta kastiketta ei jämistä kyllä tullut vaikka alkuperäinen resepti näin väittääkin. Kastiketta varmaan tulisi jos sekoittelisi jauhoja jäljelle jääneeseen paistorasvaan ja lisäisi sitten nestettä. Jauho kuitenkin toi rapean ja maistuvan pinnan viipaleisiin.

Ei kommentteja: