keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Makkaran kosto


Laitetaanpa tähän saman tien raportti joulumakkaraprojektista, joka ei mennyt ihan yhtä menestyksekkäästi. Kello ei ole vielä neljääkään, joten mitä sitä muutakaan ihminen tekisi?

Elikkä siis suolta oli jäänyt yli joten kakkoskokin mieleen juolahti että nyt on aika tehdä heidän suvussaan periteistä jouluherkkua: ryynimakkaraa. Tämän ryynärin sisällä ei kuitenkaan tulisi olemaan mitään muuta kuin niitä ryynejä. Kiintoisaa.

Resepti tarkistettiin puhelinpalvelusta ja ruvettiin touhuamaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan otettiin siis kaapista ohraryynejä ja keitettiin niistä vedessä puuro, joka tursutettiin possunsuoleen kuten mikä tahansa makkarataikina. Tämän jälkeen niihin pisteltiin neulalla pieniä reikiä jotta ilma pääsee karkaamaan, ja iskettiin makkarat uuniin paistumaan. Tavoitetulosta kuvailtiin "rapsakaksi".

Loputulos ei ollut kaikkea mitä oli toivottu. Ilmeisesti ohrassamme oli ollut liikaa vettä, sillä siinä missä lopputuloksen oli tarkoitus olla keitettyjä ohraryynejä makkaran sisällä, meidän makkaramme oli melko vellitäytteinen. Rakenteesta huolimatta maku oli ihan paikallaan. Tämä tarkoittanee että joulumakkaran pariin on palattava syyskauden aikana vielä muutaman kerran jotta joulupöytään voidaan kantaa sitten A-luokan mestariteoksia.

Ei kommentteja: