keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Vispipuuro


Toistuvaan aamiaispulaan päätin puolukkasurvoksen inspiroimana tehdä vispipuuroa. Meikäläisellä tämäkin venähti tietysti kahden päivän projektiksi kun puuron jäähdyttelyvaiheessa havahduin vasta yömyöhään siihen että puuro on edelleen parvekkeella. Lopputulokseen tämä ei onneksi vaikuta.

Itse kuulun siihen koulukuntaan joka syö puolukkapuuronsa maidon kanssa. Minulle vispipuuro on nimenomaan aamiaisruokaa, jolla on kiva aloitella uutta päivää. Sitä kun ei tarvitse muuta kuin lappaa lautaselle ja kaataa maitoa päälle.

Tykkään puurostani myös melko happamana. Sokeria voisi ehkä vielä tuosta vähentää, mutta tämäkin oli ihan oivaa tavaraa.


Vispipuuro

2 litraa vettä
3 dl mannasuurimoita
2 dl sokeria
400 g puolukoita (2 pss)

Keitetään puolukoita sen verran että rakenne alkaa rikkoutua. Lisätään vispaten mannasuurimot ja sokeri ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia. Jäähdytetään puuro jääkaappikylmäksi. Kylmä puuro vatkataan kuohkeaksi, eli kunnes se on kauniin vaaleanpunaista.

Ei kommentteja: