maanantai 11. elokuuta 2008

Polttariextra: KarhusimaPolttareissa pitää perinteen vuoksi olla olutkori, mutta koska ohjelmassa on autoilua ja veneilyä, on juomien syytä olla promileja nostattamattomia. Siispä siman valmistukseen.

Tein kaksi erää simaa. Ensimmäinen on kuivaa limettisimaa ja toinen on fariinisokeripussin perussimaa. Joskin nostin sitruunoiden määrän neljään ja raastoin näistäkin kuoret ja puristin mehun ja hedelmälihan. Molempia käytin kaksi päivää ämpärissä ja kaksi päivää pulloissa lämpimässä ennen kuin iskin ne kylmään.Pulloiksi kämppikseni oli ystävällisesti ja uhrautuvaisesti tyhjentänyt korillisen karhupulloja (kun en itse olutta juo) ja vieläpä säästänyt korkit. Niinpä minä pesin putelit ja iskin originaalit korkit takaisin pullotettuani simat. Tuloksena korillinen Metsän Kuningasta. Toivottavasti hiivat pohjalla eivät häiritse juomista liikaa.

Ensimmäisen pullon avattuani voin taas kiroilla sitä että hiivan annosteluun pitäisi keksiä joku parempi keino kuin veikata paljonko on sopivasti. Tämä satsi, jonka yritin tehdä juuri kuten edellisen limettisiman, on huomattavasti hiivaisemman makuinen.

Toisen satsin käyminen oli jäänyt vaiheeseen, eli siinä ei ollut riittävästi hiilihappoa. Vaikeaa. Tästä lähtien pitää ottaa käymisasteen mittaamista varten vähintään yksi pullollinen käymään muovipulloon. Pullon jämäkkyydestä voi hyvin päätellä koska sima on valmista.

Ei kommentteja: