keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Kuiva limettisimaTuparien kunniaksi päätin tehdä lisää toimivaksi havaittua limettisimaa. Sunnuntai-iltana ämpäriin mennyt satsi päätyi tänään pulloihin hiilihapottumaan. Ensimmäiset korkkaukset tapahtunevat perjantaina.


Kuiva limettisima

5 limettiä
2 sitruunaa
500g fariinisokeria
250g sokeria
8 litraa vettä
1/2 tl hiivaa

Kymmenen litran ämpärin pohjalle heitetään limettien ja sitruunoiden mehu, hedelmäliha ja raastetut kuoret. Päälle kaadetaan kuumaa ja kylmää vettä sopivassa suhteessa jotta saadaan lopputuloksesta 38-asteinen. Murennetaan sekaan hiiva ja sekoitellaan hyvin. Peitetään kannella ja annetaan seistä huoneenlämmössä kaksi vuorokautta.

Siivilöidään tiukan sihdin tai harson läpi ja pullotetaan. Pistetään pulloon rusinoita jos on vappuinen fiilinki. Annetaan käydä pulloissa huoneenlämmössä toiset kaksi vuorokautta, siirretään pullot kylmään ja juodaan pois parin viikon sisällä.


Edellinen satsi onnistui oikein hyvin ja vaikka "kuiva" ei ehkä ole se sana jota simasta kannattaa käyttää, tulee tällä reseptillä kuitenkin huomattavasti kuivempaa kuin fariinisokeripurkin kyljessä olevalla reseptillä jota yleensä tulee käytettyä.Limetin maku tulee mukavasti esille ja lopputulos on raikkaampi ja kesäisempi kuin traditionaali sima. Pulloina käytän pikkupulloja, niistä juotaessa kun juoma ei väljähdy ja se on helppo kaataa lasiin ilman että hiivat karkaavat mukaan.

Ei kommentteja: