perjantai 20. kesäkuuta 2008

Avustuspaketti äidiltä




Sisareni tuli käymään tupareissani ja toi tuparilahjaksi 16 kappaletta Arabian 24h-astiastoa, mikä mukavasti ratkaisi kämpässä vallinneen astiaongelman. Niiden lisäksi mukana oli äidiltä terveisiä, jotka pitivät sisällään Kotkan torilta tuotettuja kotimaisia laatutuotteita. Paketista löytyi maissia, paprikaa, salaattia, valkosipulia, kesäkurpitsaa, avomaankurkkuja, sitruunaa, viinirypäleitä, Reittisen ruisleipää (Suomen paras ruisleipä), kirsikkatomaatteja, savulohta, kylmäsavulohta, hunajanauriita ja mustikkapiirakka. Olin hieman hämmentynyt.

Erityisesti hunajanauriit aiheuttivat hämmennystä sillä en ollut moisiin törmännyt tähän päivään mennessä. Niitä voi kuulemma käyttää sellaisenaan tai kypsennettynä. En ole vielä keksinyt mitä niille tapahtuu.

Kylmäsavulohta päätyi kylmäsavulohi-mozzarella-rucolapizzaan, joskaan koko pakettia en onnistunut käyttämään. Tupareihin tein sitten kääryleitä joiden resepti löytyi thaifoodtonight.comista. Muuttelin sitä hieman omiin tarkoituksiini sopivammaksi ja hyviä tuli.



Po Pia Sot - Kasvisrullat

kevätkääryletaikinaa (pakaste)
750g kiinteää tofua
3 isoa portobello-sientä
2 isoa kynttä valkosipulia
5 rkl soijakastiketta
4 dl vettä
2 punaista paprikaa
2 punttia kevätsipulia
1 kerä salaattia
250g pavunituja

Öljy lämmitetään pannulla ja valkosipulia pyöritellään hetken öljyssä. Lisätään tofu ja sienet suikaloituna ja paistetaan hetken aikaa. Lisätään soijakastike ja hämmennellään tasaiseksi. Lisätään vesi ja annetaan kiehua kasaan. Annetaan jäähtyä.

Laitetaan kevätkääryleen sisään salaatinlehti, tofu-sieni-seosta, suikaloitua paprikaa, mikrossa kuumennettuja pavunituja ja kevätsipulia. Kääritään niin timmiksi rullaksi kuin onnistuu ja leikataan neljään osaan.

Dippikastike

3 cm pätkä märkää tamarindia
3 palaa palmusokeria
3 rkl soijakastiketta
1 tl maissitärkkelystä

Tamarindia keitellään vesitilkassa kunnes se on pehmennyt. Survotaan siivilän läpi jotta siemenet jää poijes. Laitetaan valmis tamarindisoosi kattilaan, lisätään sokeri, soijakastike ja maissitärkkelys. Keitellään sen aikaa kunnes rakenne on oman mielen mukaista. Annetaan jäähtyä


Rullista tuli tosi hyviä ja erityisesti hapanimelä dippikastike oli vertaansa vailla. Tofun valmistuksessa 4dl vettä oli aivan liikaa sillä sienet ehtivät vettyä ja veltostua keittelemisen aikana. 1dl saattaisi olla parempi, tai ei ollenkaan.

Ei kommentteja: