maanantai 11. elokuuta 2008

Polttariextra: Tappomättösuklaakakku

Tappomättösuklaakakun reseptin alkuperää en tiedä. Se on kiertänyt kaveripiirissä ja se tunnetaan myöskin kuvauksella "chocolate cake with the intensity of plutonium".

Minun saamani resepti oli hieman pienempi, mutta koska tarvitsin kakkua koko polttariporukalle, lisäsin kaikkea 50% ja paistoin kaakun 26cm vuoassa. Tämä oli virhe, sillä kakku tursusi uunin pohjalle.

Kakun rakenne ei myöskään ollut syntiä raskaampi, vaan ainoastaan miellyttävän suklainen ja täyteläinen. Nautittiin tosiaan kahvin ja konjakin kaverina ja hyvin toimi.


Tappomättösuklaakakku

Kakku:
7,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
8,25 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaota
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
3,75 dl piimää
(0,5 tl suolaa)
450 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
450 g hienoksi rouhittua tummaa suklaata
Kuorrutus:
300 g rouhittua tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään. Sekoitetaan piimästä, munista ja suolasta tasainen massa. Sekoitetaan voi ja suklaa keskenään. Kaadetaan jauhoseokseen
vuorotellen piimäseosta ja suklaaseosta, sekoitetaan nopeasti tasaiseksi.

Kaadetaan voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun 26cm vuokaan.Paistetaan 150 C uunissa noin 2h 30min. Annetaan jäähtyä vuoassa.

Leikataan päältä kovaksi paistunut "kansi" pois ennen kuorruttamista. Sulatetaan suklaa kermaan jotta saadaan paksu mutainen suklaamössö. Kuorrutetaan kakku tällä, annetaan jäähtyä.

Ei kommentteja: