lauantai 9. elokuuta 2008

Polttariextra

Tiedän että polttarisankari ei lue tätä blogia, mutta periaatteen vuoksi julkaisen kaiken polttareihin liittyvän jälkikäteen.

Lupauduin siis ystäväni polttarien keittiömestariksi, kun kerrankin oli tilaisuus päästä kokkaamaan herkkuja isommalle porukalle. Tarkoituksena on siis järjestää sitsit, joten kolme ruokalajia on paikallaan. Alkupalaksi tarjoillaan patonkeja maalaispateella, pääruoaksi on kukkoa viinissä ja jälkiruokana on suklaakakku konjakin ja kahvin kera. Ruokalista löysi inspiraationsa Gourmet-lehden sivuilta, mutta valitettavasti numero on päässyt unohtumaan.

Iltajuhlan lisäksi tarvitaan lounasta, joten keittelen hernekeittoa ja jos on energiaa, niin paistelen vielä pannukakun. Juomapuolella on tarjolla kaupan juomien lisäksi simaa. Karhupulloissa.

Aikataulullinen suunnitelma:

-Keskiviikko: 1. sima käymään.
-Perjantai: 1. sima pulloihin.
-Lauantai: 2. sima käymään.
-Maanantai: 2. sima pulloihin.
-Keskiviikko: Kauppareissu. Kukko marinadiin
-Torstai: Herneet likoamaan
-Perjantai: Keitetään hernekeitto. Paistetaan suklaakakku (uunissa 2h 30min). Paistetaan maalaispatee (uunissa 1h 30 min).
-Lauantai: Polttarit. Simat juodaan. Hernekeitto syödään. Pateeleivät kasataan ja syödään. Kukko paistetaan ja syödään. Suklaakakku syödään. Ja sitten juodaan.

Ei kommentteja: