tiistai 7. lokakuuta 2008

Kameran arkistoistaMitä kaikkea sieltä kameran sisältä löytyykään. Nämä herkkupalat syntyivät siis edellisen teksmekspostauksen tortillanjäänteistä. Kuten itse tekstissä mainitsin, niistä tulee maukkaita quesadilloja laittamalla väliin juustoa ja paistamalla pannulla. Inspiroiduin kuitenkin superquesadilloista joten iltapalakseni väsäsin hieman viritettyjä lättysiä. Mustapapuja ei ollut, enkä niistä niin erityisesti välitä, joten panostin pinaattiin.


Pinaattiquesadillat

1 pkt (150g) pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikaa
2 tl juustokuminaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta
8 tortillaa

Sipuli hakataan pieneksi ja kuullotetaan pannulla. Mausteet lisätään ja annetaan maustua hetken aikaa. Lopuksi laitetaan pinaatti ja haudutellaan hetken aikaa.

Tortillan päälle laitetaan juustoraastetta (minä käytin Pohjanpoikaa joka pääsi loppumaan, joten jatkoin mozzarellalla), pinaattiseosta ja vielä vähän lisää juustoraastetta. Asetetaan toinen lätty päälle ja painetaan tiiviiksi ja ohueksi.

Paistetaan pannulla ilman rasvaa sen verran että juusto pääsee kunnolla sulamaan. Kerroslättyä kannattaa painella tiiviiksi myös paistamisen aikana. Leikataan kahdeksaan osaan ja asetetaan tarjolle kuumana.


Oma annokseni koostui pinaattiquesadilloista, salsanjämästä ja ranskankermasta. Toimivat hyvin yhdessä.

Ei kommentteja: