maanantai 6. kesäkuuta 2011

Sriracha-hunaja-wingsitKanansiivet elikkä wingsit on hyviä. Kuten muffinsseissakin, mielestäni myös wingsit taittuvat suomenkielelle brutaalisti monikkomuotonsa kanssa. Joku saattaisi argumentoida suomenkielisen muodon "siivet" puolesta, mutta jostain syystä siivistä puhuttaessa minun on vaikea assosioida siipiä ruokaan. Tulee mieleen höyhenet. Ehkä siihenkin vois tottua.

Aina ei jaksa tehdä valkosipuli-inkivääriversioita, joten tänään on tarjolla jotain muuta. Alkuperäinen resepti käskee uppopaistamaan siivet, mutta uuniversio on niin helppo ja herkullinen että en jaksanut säätää. Joskus vielä kokeilen sitäkin. Näistä tuli kuitenkin tosi hyviä, päältä rapeita ja sisältä meheviä ja kastikekin oli juuri sopivan tulinen, eli poltteli vähän suupieliä muttei aiheuttanut syödessä tuskaa.


Sriracha-hunajawingsit

500g kanansiipiä
srirachaa
mustapippuria
vehnäjauhoja

75g voita
50g sriracha
40g hunajaa
1/2 limen mehu
1/2 tl suolaa

Siivet leikellään kolmeen palaan ja siivenkärjet heitetään pakasterasiaan odottamaan että niistä joskus tulisi kanaliemi.

Tuiskaus srirachaa ja pippuria lihaisille paloille, sekoitetaan, jauhotetaan ja paistetaan uunissa 200C 30min, käännetään ja paistetaan vielä 20 min.

Kastikeainekset mitataan kasariin, kiehautetaan ja nakataan wingsien päälle. Koristellaan seesaminsiemenillä. Tarjotaan muffinssileipää ja perunoita kaveriksi.


Kastiketta tuli jokseenkin paljon. Taidan tehdä toisen samanlaisen satsin siipiä ja käyttää lopun soossin niihin. Kun nyt tuli varmuuden vuoksi se kilo ostettua.

Ei kommentteja: