keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kreemibrowniet

Tämmöisten herkkupalojen resepti löytyi jonkun tutun jostain keittokirjasta aikaa sitten. Tein niitä joihinkin pippaloihin ja totesin että olivatpa erinomaisia. En tietenkään kirjoittanut reseptiä ylös, mistä myöhemmin olin suuresti harmissani. Muutamaa vuotta myöhemmin sitten sama resepti putkahti esiin aivan toisessa keittokirjassa. Sama kuva ja samat leivonnaiset. Mikäs siinä, vahingosta viisastuneena ottaa räpsäisin kuvan reseptistä. En kuitenkaan ottanut kuvaa itse kirjasta joten en edelleenkään pysty sanomaan mistä tämä resepti loppujen lopuksi on peräisin.

Joka tapauksessa kaapin pohjalta löytyi pari pussia pekaanipähkinöitä jotka tietenkin pitää käyttää pois etteivät pahaksi pääse menemään ja tämä on erinomainen tapa näin tehdä. Mitenkään aiheeseen liittymättä, mielestäni "brownie" on ihan älytön termi suomalaisittain. Varsinkin kun sen liittää sanaan "kreemi" jossa sentään on vähän yritystä suomalaistuksen kanssa. Mutta tuorejuustosuklaaneliöt kuulostaa kanssa tosi laimeelta.

Kreemibrowniet

200g tuorejuustoa
1/2tl vaniljauutetta
3rkl + 200g hienoa sokeria
2 kananmunaa
100g voita
25g kaakaojauhetta
100g jauhoja
1tl leivinjauhetta
50g pekaanipähkinämurskaa

60g voita
1rkl maitoa
100g tomusokeria
15g kaakaojauhetta
pekaanipähkinöitä

Tuorejuusto, vaniljauute ja 3rkl sokeria vatkataan notkeaksi. Munat ja 200g sokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Voi ja kaakaojauhe sulatetaan mikrossa tasaiseksi mössöksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Munavaahto, voiseos ja kuivat aineet yhdistetään ja sekoitetaan tasaiseksi.

Vuorataan 22cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaadetaan puolet taikinasta pohjalle. Levitetään tuorejuustoseos tasaisesti päälle ja kaadetaan loppu taikina päälle. Paistetaan 180C uunissa 40 minuuttia. Annetaan jäähtyä vuoassa.

Kuorrutetta varten sulatetaan voi maitoon ja sekoitetaan joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitetään kuorrute kaakun pinnalle ja koristellaan kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Leikellään neliöiksi.

Resepti tietenkin haluaisi neliskanttisen vuoan, mutta eihän minulla ollut. Ei haittaa. Resepti myöskin halusi kevyttuorejuustoa syystä joka minulle on mysteeri. En totellut. Ei kaduta.

Ei kommentteja: