torstai 4. elokuuta 2011

BBQ-papujaViime BBQ-sessio piti sisällään papuja, pottuja ja lihaa. Potut olivat niin ja näin, liha oli todella hyvää, mutta koskapa pavut olivat se joka löi kokin itsensäkin ällikällä, on niistä ehkä väännettävä hieman juttua tännekin.

Tarkoituksena oli käyttää papujen maustamiseen aikaisemmin grillattua naudanrintaa, mutta se oli mokoma ottanut ja pilaantunut jääkaapissa. Syytän liian korkeaa lämpötilaa. Jostain syystä jääkaappi ei suostu jäähtymään edes siihen neljään asteeseen. Liekö syynä sää vai surkea jääkaappi. Joka tapauksessa savunmakua kaivattiin joten jääkaapista löytyneet kananrippeet saivat tuoda makua tähän satsiin.

Resepti heitettiin siis kasaan ihan lonkalta joten minulla ei ole mitään hajua siitä paljonko kanaa, sipulia ja pekonia lopuksi päätyi papuihin. Ei kai sillä ole niin väliäkään.

Ensin otettiin puoli pakettia pekonia ja kärtsättiin sitä pannulla hetken aikaa. Laitettin sekaan kaksi pientä silputtua sipulia ja puolikkaan voipurkillisen verran bbq-kanan tähteitä pieniksi pilkottuna. Savunmakua antamaan, nääs.

Koska en edelleenkään osaa keittää papuja niin että ne pysyisivät kasassa (kun minä keitän papuja ne hajoavat mössöksi ollessaan edellen raakoja), käytin kaupan papuja. Settiin meni yksi purkillinen kidneypapuja, yksi purkillinen ruskeita papuja ja yksi purkillinen mustapapuja. Kaikki huuhdeltiin kraanan alla.

Tässä vaiheessa havaittiin että kanapekonisipulisilppua on aika paljon verrattuna papuihin. Joten sekoitettiin siitä ehkä puolet, sillain sopivasti, papuihin. Kaadettiin päälle pieni purkillinen (2dl) omenaista BBQ-kastiketta ja raastettiin sekaan yksi valkosipulinkynsi.

Koko komeus sijoitettiin leipävuokaan. Minulla oli kaksi muuten identtistä leipävuokaa, joista toisessa tuli hyvää leipää ja toisessa kaikki leivät tarttuivat kiinni vuokaan riippumatta voitelusta. No tämä kapinallinen vuoka päätyi nyt sitten savustusastiaksi. Siihen sopi juuri mukavasti tällainen kolmen purkin papusetti. Päälle lorotin vielä vettä sen verran että astia täyttyi ja pavut olivat pääosin nesteen peitossa.

Sitten vuoka pääsi grilliin kylkien kanssa. Lämpöä oli sellaiset 100-120 astetta ja papujen annoin muhia kolme tuntia eli saman verran kuin ensimmäiset grillikyljetkin. Sitten ei muuta kuin kauhottiin papuja lautaselle ja nautiskeltiin ruisleivän kanssa. Ja kai sitä kehtaa omassa blogissaan todeta että oli muuten parhaat pavut joita olen ikänäni suuhun pistänyt.Muita BBQ-herkkuja tällä kertaa:

Pottupommeja, eli cheddarilla terästettyjä perunamuussipyöryköitä, sisällä sinihomejuustoa (josta en kuollaksenikaan muista mitä se oli) ja pinnalla seesaminsiemeniä ja saksanpähkinärouhetta.

Ja grillikylkeä omenaisella BBQ-kastikkeella. Tein kahta lajia, kolmen tunnin versiota (kuvassa) joka oli kypsää, herkullista ja mehevää, ja neljän tunnin versiota joka oli niin kypsää että liha irtosi luista sormilla. En osaa päättää kumpi oli parempaa. Pitää tehdä lisää.

Ei kommentteja: