maanantai 28. syyskuuta 2009

Mozzarella


Ensimmäinen kokeiluni mozzarellan kanssa ei tuottanut hyviä tuloksia. Toinen sen sijaan oli kerrassaan tyydyttävä. Tuloksena oli kaunis mozzarellapallura joka varsin miellyttävän ulkomuotonsa lisäksi oli erinomaisen maistuva. Pikkuisen kuivanlainen kenties, mutta ottaen huomioon että tämän mollukan tekemiseen meni noin tunnin verran aikaa, pidän tulosta kerrassaan mahtavana.

Resepti oli peräisin cheeseforum.orgista ja noudatin sitä mahdollisimman tarkasti. Maitona käytin Valion täysmaitoa.

Vesihaudetta minulla ei ollut, mutta ensi kerraksi pitää sellainen virittää. Levyllä lämmittäminen tarkoitti sitä että kattilan sisältä löytyi noin 15 asteen lämpötilaeroja. Ensi kerralla voisi myös yrittää isompaa satsia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei sulla on hyvä meininki sapuskanlaiton suhteen.Itse pyrin samaan jossain määrin onnistuenkin, mutta juustonvalmistus on toistaiseksi vain haaveissa.Löysin sivusi makkaranteon yhteydessä, sitä olen harrastanut vuosia.Jatka samaan malliin.