perjantai 25. heinäkuuta 2008

Miilunpolttajan pasta



Pikaruoaksi piti saada pastaa. Klassinen spaghetti carbonara tehdään ilmeisesti italialaisittain ilman kermaista kastiketta, jolloin se koostuu paistetusta savukyljestä, spagetista ja mustapippurista. Täyteläisyyttä antaa mukana tarjoiltava kypsentämätön kananmunan keltuainen. Näin Internet minulle kertoi.

Internet kertoi myös että minun himoamani kermaisen kastikkeen saa aikaiseksi yhdistämällä kermaa, kananmunia ja parmesaania ja lorauttamalla tämän pastan päälle jähmettymään.

Internetin äärettömään ruokaohjearkistoon turhautuneena heitin lopullisen reseptin hatusta.


Miilunpolttajan pasta kahdelle

8 rullaa Rainbown erinomaista munapasta-tagliatellea

1 paketti pekonia (120g)
1 dl kermaa
riittävästi (1,5dl) pecorino-juustoraastetta
2 munaa
mustapippuria maun mukaan

Laitetaan pasta kiehumaan runsaaseen veteen. Munat, kerma ja juusto sekoitetaan ja maustetaan runsaalla mustapippurilla. Pekonit paistetaan pannulla rapeaksi, valutetaan ylimääräinen rasva pois ja pilkotaan suupaloiksi. Kun pasta on vähän vaille kypsää, se valutetaan. Otetaan tulet pois kattilan alta ja palautetaan pasta munamassan ja pekonien kanssa takaisin kattilaan vielä lämpimän levyn päälle. Jälkilämpö riittää hyvin hyydyttämään munamassan kermaiseksi kastikkeeksi. Käännellään ettei pohjalle pääse muodostumaan munakaspalasia.



Lautaselle päästyään pasta sai koristeeksi pari lehteä basilikaa, viipaloituja tomaatteja ja lisää juustoraastetta. Annoksesta jäi pieni satsi vielä seuraavallekin päivälle.

2 kommenttia:

Wallu kirjoitti...

Mä kehittelin tästä jokin aika sitten vähän kevyempää ja raikkaampaa varianttia. Korvasin pekonin leikkelekinkulla (esim. Saarioisten kultakinkku on hyvä, n. 1/2 rasiaa hammasrivistöä kohden) ja kerman creme fraichella. Munista käytin pelkät keltuaiset, ja lorautin kastikkeeseen mausteeksi mustapippurin ja basilikan lisäksi reilun hyppysellisen rakuunaa ja pienen tilkan sitruunamehua. Toimi tuokin.

Riha kirjoitti...

Eipä kuulosta yhtään pöllömmältä. Täytyy pistää korvan taakse seuraavaa kertaa varten. Erityisesti rakuuna ja sitruunamehu kuulostaisi hyvältä yhdistelmältä.