torstai 20. joulukuuta 2012

Uusi pannu

Minun on jo jonkin aikaa tehnyt mieli teräksistä paistinpannua valurautaisen ja pinnoitepannun kaveriksi. Kun internetissä olevilla kokeillakin on sellaisia! Onneksi Chez Marius palveli ja tarjosi minulle sellaisen. Pinnoitepannuni on 26-senttinen, mutta sen kokoisia ei ollut tarjolla joten valitsin 24-senttisen. Se näyttää pieneltä mutta osuu paremmin paistolevylle ja kai siihen tarpeellinen määrä pihvejä mahtuu.


Koevetona tapahtui herkullinen lounasruoka: possupurilaisia. Kauppa tarjosi jokin aika sitten puoli-ilmaiseksi tavaraa jota markkinoidaan nimellä "sika-nauta jauheliha", jossa on 80% possua. Eli naudalla maustettua jauhelihaa. Sellaisenaan melko mautonta kamaa, joten toisin kuin naudanpurilaiset, nämä pitää maustaa ennen paistamista. Kaapin perältä löytyi kesältä yli jäänyttä Memphis-style BBQ -maustetta, josta tulikin hyvät burgerit.


Pannu paistoi pihvit mallikkaasti. Jauhelihapihvit eivät tietenkään ole mikään tulikoe paistinpannulle, mutta eipä mitään valittamistakaan löytynyt. Pannu lämpeni tasaisesti ja ruskisti pinnan kauniisti. Tuntuma  oli tukeva ja luotettava, joten pannulla oli kiva paistaa. 24cm kattilan kansi osui päälle tiiviisti joten cheddarinkin sai hyvin sulamaan pihvien päälle.
 Paahdettuja sämpylöitä, salsaa, BBQ-pihvejä, tomaattia ja salaattia = onnistunut koepaisto.

Ei kommentteja: