perjantai 30. marraskuuta 2012

Ohrapuuron ylistys

Uunipuurot ovat niin naurettavan yksinkertaisista sapuskaa. Niihin menee yhden käden sormilla laskettava määrä raaka-aineita jotka ovat kaikki halpaa peruskamaa ja koko sinä aikana kun puuro on uunissa, sille ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Jos ei ota huomioon sitä aikaa joka kuluu vuoan tiskaamiseen tai kävelylenkkiin joka pitää tehdä sillä välin kun puuro jäähtyy kolmella lautasella, niin vaivannäkö lasketaan sekunneissa. Olen valmis julistamaan uunipuuron kaikkien aikojen parhaalla hinta-vaiva-hyötysuhteella olevaksi sapuskaksi.

Ohrapuuro

1 litra maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1/2 tl suolaa
pari nokaretta voita

Napsautetaan uuni päälle 175C lämpötilaan. Otetaan parin litran vetoinen kannellinen uunivuoka. Kaadetaan pohjalle ohrat ja suolat. Lorotetaan maito päälle ja hämmennetään kerran. Tiputetaan voinokareet pinnalle lillumaan. Kansi päälle ja uuniin. Kolmen tunnin päästä otetaan ulos. 



Kaiken kukkuraksi se säilyy jääkaappirasioihin pakattuna paitsi syömäkelpoisena, jopa herkullisena. Ja sitä voi tehdä ison satsin kerralla. Juu, hyvä mättö on tämä. Mustikkasoppaa kun vielä lorauttaa päälle niin kyllä kelpaa.

Ei kommentteja: