![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcOdV8jEZ2StNmGFHegFQo4SN-M2i9ApYk6Cbkp90D5ys4JNmmU93K0AjX58lba6585kp7ll_s4qfx7VcX-Gw2Taz-gxx1K4m-F2xjEkklxVtRW01vY_8cwe4NZIQG4wFSVQRG3OrAWL8/s320/pitkulaburgeri.jpg)
Tuli tuossa jokin aika takaperin tehtyä purilaisia ihan nollasta lähtien, eli itse kasattua piffit ja sämpylät. Netistä haettu sämpyläresepti oli aika onnistunut, joten se pitää etsiä jossain vaiheessa talteen.
Tänään on nälkä ja olen laiskemmalla päällä. Teemana on siis pikaruoka ja ruokana on pitkulaburgereita.
Pitkulaburgerit
Sämpylöiksi kaupan hyllyltä esipaistettua patonkia. Itse käytän sitä halvinta...
Piffit:
400g naudan jauhelihaa
2 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
2 tl paprikaa
3 tl sipulijauhetta
1 kananmuna
Täytteeksi tällä kertaa
tomaatti
pekonia
jugurtti-fetakastiketta
kevätsipulia
kermajuustoa
rucolanjämiä
basilikanlehtiä
ketsuppia
Kaikki piffiainekset sekoitetaan keskenään ja vaivataan tasaiseksi massaksi. Homma muuten toimii ihan passelisti ilman tuota munaakin. Itse asiassa tämä on ensimmäinen kerta kun sitä käytän. Näyttäisi pitävän muotonsa vähän paremmin paistettaessa.
Jaetaan taikina neljään osaan ja kaulitaan leivinpaperin välissä jokaisesta pitkulainen, ohut pihvi. Paistetaan kuumalla pannulla.
Patongit paistetaan uunissa ohjeen mukaisesti. Mätkitään patongin sisään kaksi pihviä per leipä ja sijoitellaan mukaan sen verran tomaatteja kuin mahtuu. Loput ei enää mahdu joten ne survotaan.
Tämmösiä tänään. Nopeita, helppoja ja herkullisia. Ainakin jollain standardeilla. Tämmönen kourassa on hyvä kattella Vin Dieselin laatuelokuvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti