Riisihiutalepaketin oravalla on "kiinalainen" hattu... |
Mallasta, mallasta ja riisihiutaleita. |
Resepti: Weed, Feed and Mow kirjasta Brewing Classic Styles.
Panopäivä: 21.8.
Viljat:
470g Pilsnermallasta
470g Maris Otter (Pale Ale) -mallasta
100g Riisihiutaleita
75g Sokeria
Humalat:
9 g Hallertau Hersbruck pellettihumalaa
Hiiva:
1/3 pkt Safale US-05 kuivahiivaa
Aloitin laittamalla 7l vettä kattilaan ja lämmittämällä sen lämpötilaan 68C. Viljojen lisäämisen jälkeen oltiin juurikin mäskäyslämpötilassa 65C. Mäskäysaika 120 min. Pidin jälleen uunissa ja hämmensin 30 min välein tarkastaen tällöin lämpötilan. Uunin lämpötila noin 60C plusmiinus viisitoista.
Ulosmäskäys 77C asteessa. Huuhtelua varten lämmitin 2 litraa vettä 77C asteeseen. Sillä aikaa kun vierre lämpeni kiehuvaksi liotin viljoja huuhteluvedessä ja lopuksi puristelin suurimmat nesteet pussista pois. Lisäsin 5dl huuhteluvierrettä kattilaan ja säästän loput jotta voin lisätä tarvittaessa.
Keitto 90 min. Kun jäljellä oli 60 min, laitoin sekaan 6 g Hallertauta ja kun jäljellä oli 1 min, laitoin loput 3 g.Viilennys lavuaarissa vedellä ja jäillä (joita en muistanut tehdä etukäteen ja piti käyttää juomajäitä ja kylmäpakkausta). Hiivaus 20C. Vierrettä oli noin neljä litraa, joten lisäsin huuhteluvierrettä 4,5 litraan saakka (kiehautin ja jäähdytin sen tässä välissä jotta ei tule pöpöjä.
Reseptissä veikattu OG oli 1.050. Oma OG: 1.070 (!) 4,5 litralla. Lisäsin huuhteluvierrettä vielä puoli litraa, mikä tiputti OG:n 1.068:an. Pullo kirnunnee yli aika komeasti. Ups. Jos olis ollut lisää pulloja, olis voinut jakaa tämän kahteen ja jatkaa vedellä lähemmäs haluttua. No käymään vaan 19C kaappiin kolmeksi viikoksi. Katsotaan millaista myrkkyä tulee.
Alkaa tulla ahdasta. |
2 kommenttia:
Kato, panit mulle synttärioluen. Jos haluaa sen niin (eli väärin) tulkita.
*haluaa
ei mullakaan hyvin mee
Lähetä kommentti