tag:blogger.com,1999:blog-7172356960460243528.post7304302062872913220..comments2024-02-25T10:19:49.307+02:00Comments on Valuraudalla: Leipäjuusto, versio 3Rihahttp://www.blogger.com/profile/08471859986269216995noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7172356960460243528.post-32223963010124877762011-10-13T14:53:19.043+03:002011-10-13T14:53:19.043+03:00Moikka moi.
Käyttämäni juoksute on "ihan tav...Moikka moi.<br /><br />Käyttämäni juoksute on "ihan tavallista" vasikanmahaa sikäli mikäli minä tiedän. Ei ole tällä hetkellä pulloa josta voisin tarkistaa. Kai molemmat toimivat, pitää vaan säätää annostusta.<br /><br />Massan rakeisuus on minullakin ongelma, johon postauksessani mainitsinkin että kevyellä kädellä muotoilu on parasta. Eli sen verran vähän juoksutetta että kiinteytynyt juustomassa on vielä pehmeää. (Olen tehnyt muutaman version jossa se jäi liian pehmeäksi ja valui uunin lattialle kun sitä paistoi, kokemus opettaa kovalla kädellä). <br /><br />Olen myöskin tehnyt sittemmin siten että olen laittanut juustomassan valumaan pyöreään muottiin painelemisen sijaan, samaan tapaan kuin brietä tehdessä. Tässä kestää kauemmin mutta tulos on ollut ihan hyvä. Luulen kuitenkin että sopiva juoksutteen määrä ja näppituntuman opettelu on paras konsti.<br /><br />Grillailun tarkoitushan on ruskistaa pinta lämmittämättä juustoa liikaa, joten laitan juuston uunin yläosaan, sen verran lähelle vastuksia että saan edellen tasaisen lämmön aikaiseksi. <br /><br />Juusto tosiaan meinaa kärtsätä reunoilta ennen kuin se paistuu keskeltä. Tällöin kannattaa pitää huolta että se ei ole reunoilta ohuempi kuin keskeltä.<br /><br />Onnea juustonvalmistukseen Hilja!Rihahttps://www.blogger.com/profile/08471859986269216995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7172356960460243528.post-54780708090416931152011-10-13T12:27:03.018+03:002011-10-13T12:27:03.018+03:00No hei vaan, eksyin jostain sivuillesi ja ihastuin...No hei vaan, eksyin jostain sivuillesi ja ihastuin kovasti, sillä rakastan juustoja ja olen tehtaillut niitä helpoimpia versioita täällä Englannin maalla missä asun. Olen myös yrittänyt saada leipäjuustosta sitä "oikeaa", siinä kuitenkaan vielä onnistumatta. Hinku on kova tässä Cheddarien luvatussa maassa. Yritänkin seurata ohjeitasi seuraavalla yrityskerralla. Pieniä kysymyksiä on jo aluksi valmiina: onko juoksuttimesi sitä tavallista Rennettiä eli vasikanmahaa vai voisiko käyttää vegerennettiä joka on kai jonkinmoinen korvike? Miten olet päässyt eroon massan rakeisuudesta? Se on suurin ongelmani, josta en tunnu pääsevän eroon. Kolmas pohdinta on uunin kanssa, kun täkäläiset uunit eivät lämpiä 300 asteeseen vaan jäävät siitä kauas. Grillivastus löytyy kyllä. Oletko siis ensin kuumentanut uunin kolmeensataan ja sitten lykännyt grillin päälle? Entä millä etäisyydellä grillistä juustosi ovat tarkalleen sijainneet, kun olet noin kauniin pinnan saanut? Minun kokeilussani juusto joko palaa reunoilta ennen pilkuttumista tai ei pilkutu sitten millään. Terkuin HiljaAnonymousnoreply@blogger.com